petak, 18. studenoga 2011.

Ozbiljno sam bila razmisljala da ukinem ovaj blog jer sam mislila da niko stvarno ne cita ove moje gluposti vec onako tek okom predje preko njega.. ali obzirom da su mi dva druga veceras rekla da su citali svaki moj tekst i da im se svidja to me nekako inspirisalo da nastavim pisati.. :D nazalost oba ova druga su mi rekla da su tuzni,pa se nadam samo da mi ne ispade i ovaj blog tuzan. A mozda i onda nesvjesno sve sto ja pisem je tuzno.. :D al hajde opet je bitno da neko ovo cita i sve dok ga neko cita ja cu da pisem :)

Veceras sam bila na koncertu Balaševića nekih sat vremena jer inace ga ne slusam osim onih 5,6 pjesama sto svi znamo pa mi nekako bilo mrsko cekat da dodju one :D ali eto u tih sat vremena sam vidjela nesto sto mi je dovoljno za ovaj post. Naravno opet nesto tuzno koda gledam :D

Uglavnom u cosku samom uz ogradu,iza sanka :D sjedio je momak.sam samcat.ja ne znam jel cekao nekoga al sve vrijeme dok sam ja bila bio je sam.sjedio je sa pogledom spustenim i pivama ispred sebe slusajuci Balasove tekstove,a svi znamo kakvi su oni.

time out ( ukoliko slucajno taj momak slucaaajno ovo cita ja ne mislim nista lose samo da zna da sam ga primjetila i mozda je ovo sve pogresna percepcija situacije,vjerovatno,ali ja cu da pisem kako se meni cinilo) :)))


eh da nastavim.. I tako ja sad gledam njega tu samog potistenog i razmisljam sta li mu se to desilo da sam sjedi na koncertu Balasa i pije..
Prva stvar koju pomislim naravno je " Ma garant je nesto uradio i treba mu tako"
onda svjesna da su zene mogu biti isto tako bezobrazne kao muskaci pomislim " E sto se zaljubi bolan.. "..

Nevjerovatno je to sta jedna zena moze da uradi muskarcu. Moze da ga izludi. I znam kada pricam sa drugovima kojih je neka zena onako posteno zaj**ala.. Mi zene jako patimo,ali definitivno krace nego sto to rade muskarci. Mozda zato sto zena kada voli ona to radi iskreno i od srca,muskarac sve to plus postane lud i ovisan o njoj. O onim malim stvarima koje je cine.Njena kosa,njen miris njen osmijeh.. sve ono sto nju cini bas ono sta ona jeste.Sitnice na koje uvijek misli kada mu fali. Mislim realno muski uvijek urade neku glupost koja zenu povrijedi , ali ruku na srce to rade jer su glupi.I jer u datom trenutku ne razmisljaju srcem.. poslije uvijek kontaju e sta uradi .. sto...dok zene kad povrijede muskarca obicno to rade jer zele to,nikada nepromisljeno. Sve u svemu sve je to bas komplikovano. Covjek mora proci kroz neke situacije u zivotu da uci.. isto kao sto i niko od nas nije u prvoj i u vezama poslije se isto ponasao.Ono sto mi stvarno jesmo,nasu onu srz ne mozemo promijeniti,ali uvijek naucimo kako je bolje i sta je to sto hocemo i sto necemo onda kada imamo nesto s cime mozemo to porediti odnosno radi cega smo to zakljucili. malo ljudi zna biti pametan onda kada treba i razmisljati o posljedicama koje nasi postupci nose.. Zato oni koji imaju nekoga pored sebe ko ih cini sretnim,uvijek i uvijek razmisljajte o stvarima koje donose vasi postupci.tesko bas znam,ali samo tako mozete ta osoba i vi biti sretni i do krajnosti ispunjeni.

A svi oni koji nemaju nekoga.. pih.. ne brinite kazu uskoro ce smak svijeta pa ce i to proc.. :P :D

dok dodje taj neko ( iako posmislite ma jasta ce,hoce!) trazite srecu u malim stvarima :                                    ( prijateljima,sportu,crtanju,pisanju,muzici,opijanju,ucenju hah,u cemu god..) i ostanite realni .. ne budite mi tuzni jer na kraju krajeva svako je sretan koliko to hoce ali i svako je tuzan onoliko koliko to hoce..
Eto za sve pateticne uzivajte u postu a za sve one koji kolutaju ocima i misle " ma ne seri dunja majke ti" razumijem i vas.. :)


i jedan stih sto mi onako zapeo za uho veceras
"I neka mi to ne uzme nebo za zlo, ali ti si jedino cemu se molim.. "




 i za kraj slika jedna da obraduje muske :)








huggs and kisses,
D.

3 komentara:

  1. Hjojj predobar tekst D.! :D Najvise mi se svidja ovaj dio "A svi oni koji nemaju nekoga.. pih.. ne brinite kazu uskoro ce smak svijeta pa ce i to proc.. :P :D"

    OdgovoriIzbriši
  2. Decko je vjerovatno sjeban zbog neke koja ga je ostavila a s njom je slusao Đoleta i sjedio je tamo cekajuci TU pjesmu, pjesmu koja je bila njihova. Mozda je ta pjesma uz koju su se opijali uz koju su se upoznali...Opet Đoletove pjesme su pjesme uz koje se prisjecas svoje proslosti jer ipak one se urezu u sjecanje i uvijek te podjsecaju na nesto. Ne slazem se sa nekim stvarima koje si napisala i tako okarakterizirala muskarce, ali tako mora biti. Koliko god ne mozemo jedni bez drugih toliko se nikad necemo ni razumijeti. Necemo se razumijeti onoliko koliko je dovoljno da budemo razliciti (naravno na nekoj karakternoj osobini)i da se zbog te razlicitosti volimo. Zene kad vole stvarno vole ali i jako brzo zaboravljaju, jako brzo se oporavljaju nakon duge veze...Muskarci pak znaju napravit ono sto ne bi smjeli unatoc sto vole, ali eto mi muski smo skloni greskama, ekscesima i glupostima tako je uvijek bilo i bit ce. Ali i znam da muskarci kad daju sve kad drze zenu ko kap vode na dlanu, kad daju dio sebe onda ostanu bez icega. Ostanu bez icega zato sto je zenama uvijek previse ljubavi smetalo. To znam jer se meni to dogodilo. Necu glumit neku pateticnost ni nekoga ko ce se jadat. Jbg zivot ide dalje a valjda i sve to mora tako biti. I kao sto je sve pocelo u ovom tvom postu neka i zavrsi sa Đoletom - "Kad uvek neko to od gore vidi sve.
    Povlaci te konce, igra se,
    postavi svaku stvar na svoje mesto.
    Svako dobro, zlo jos pre.
    Sve vide oci sudbine."

    OdgovoriIzbriši
  3. skroz se slazem s tobom.. pogotovo kada kazes da zeni previse ljubavi smeta.. jbg mozda zato sto u nasoj glavi musko uvijek mora biti musko sto podrazumijeva neku dozu ignorisanja,jacine,snage,sigurnosti ..vjerovatno kao sto i vi imate neka opca ocekivanja od nas .. kompikovano sve to :)

    OdgovoriIzbriši