četvrtak, 8. prosinca 2011.

eh dodje vrijeme i za novi post :)

Inspirarciju za ovaj post sam dobila pricajuci jutros sa mamom uz kafu i cigaru. Kao poprilicno i svako drugo jutro prepricavam predhodnu noc i dogodovstvine mami koja ponekad da neki zanimljiv komentar ... I tako Miki moja i ja pricamo o curama,zenama i dodje meni da napisem ovaj post njima,a i onim drugima :D

Par stvari koje bih voljela da kazem curama eto tek tako .. :)
Prva stvar koja mi pada na pamet je to ..  da trebas da cijenis sebe da bi te drugi cijenili. Ja ne znam ukoliko ne postavis uslove sebi da se sama cijenis i ponasas se tako to je divno ! :) ukoliko smatras da nisi dobra,i ponasas se u skladu s tim .. :(   Zena je uvijek pod lupom njeno ponasanje,njen nacin oblacenja .. itd .. neki kazu ah daj gdje je ravnopravnost zeni se ne oprasta.I nek ne oprasta! Zena je za mene sveta,olicje cistoce,samostalnosti,neko ko treba da bude uzor pocevsi od djece koje ce sutra imati pa sve ostalo ..

Drugo na svakoj zeni,barem ja, primjetim nesto lijepo. Ne mora to biti lice koje treba da bude wow lijepo,ukoliko nije to,onda su ruke,onda je kosa,onda je koza,usne .. uvijek ima detalj na zeni koji je  posebno lijep i ocarajavajuci.  Znaci svaka zena je lijepa na svoj nacin. Nema potrebe da se toliko unistavamo sminkom ili sta ja znam neuksno neko i veliko nanosenje.. manje je uvijek vise..

Zena mora biti oslonac,ona koja je najjaca kada svi nisu.Neko ko je tu za svakog u porodici,ali neko ko kada stvari krenu lose ona sto te uhvati za ruku i digne.  Ona koja te sa osmijehom docekuje poslije dugog dana na poslu, neko S KIM MOZES PRICATI O SVEMU bez straha,bas kao sa najboljim drugom.. neko ko kada gledas fudbal nece te daviti svojim glupostima :D i kada gubis na kladionici pustit te da se nerviras pa samo zagrliti da znas da je glupost i da je ona tu.Neko ko ce moze uklopiti u drustvo i ljude koje ti volis... samo ukoliko prihvatis ulogu mozes se i ponasati prema njoj.

Zena nije tu da bi bila samo predmet pozude,strasti,ljepote. Sve se to da uklopiti i upakovati i pokloniti onome koga volis.  Idealna zena ti treba biti najbolji drug,domacica,"kurva" (pardon),podrska...

uvijek u zivotu gledaj sebe i ne trazi od zene da bude ono sto ti nisi.
to se da primijeniti na svaki odnos ..  eto stvarno bi ja jos svasta nesto pisala ovdje al necu da vas peglam previse.. :)
i evo jedan dio pjesmice jedne..



" Baby I'm happy at home let me hold you in my arms I just wanna take the stress away from you making sure that I'm doing my part..I wanna give you my breath my strenght my will to be there thats the least I can do let me cater to you."




p.s. hvala vijernim pratiocima bloga za vas jedan :*

huggs and kisses,
D.



1 komentar: